Υποβολή Άρθρων

 Α. Άρθρα για το Συνέδριο

 • Α1. Μέσω υποβολής εκτεταμένης περίληψης

  Μορφή περίπου μιας σελίδας με περιεχόμενο: Τίτλος, Συγγραφείς - στοιχεία, Περίληψη περίπου 1/2 σελίδας (όπου να διαφαίνεται η ένταξη του άρθρου στους σκοπούς του Συνεδρίου)

  Υποβολή περίληψης

  25/5/2023 - 10/7/2023

  Ενημέρωση θεματικής αποδοχής

  Εντός 15 ημερών

  Υποβολή πλήρους άρθρου για κρίση

  30/7/2023

  Α2. Μέσω υποβολής του πλήρους άρθρου, χωρίς το στάδιο της εκτεταμένης περίληψης

  Υποβολή (πλήρους) άρθρου για κρίση

  1/6/2023 - 30/7/2023

  Και για τις δύο περιπτώσεις Α1, Α2

  Απάντηση κριτών

  25/9/2023

  Υποβολή άρθρου για πρακτικά

   5/10/2023

  Εγγραφή συγγραφέων (κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό)

  (10-15)/10/2023

  Η γλώσσα των άρθρων μπορεί να είναι Ελληνική ή Αγγλική, ενώ η παρουσίασή τους προτιμάται σε ελληνική λόγω της γλώσσας εξέλιξης του Συνεδρίου, χωρίς να αποκλείεται και στην Αγγλική γλώσσα.

  Η δομή του άρθρου ακολουθεί το συγκεκριμένο πρότυπο (εδώ). (Συστήνεται να αντιγράφετε το κείμενό σας στο αρχείο αυτό, με το εργαλείο "πινέλο μορφοποίησης" να κληροδοτήσετε τις ιδιότητες σε σημεία του κειμένου σας και τέλος να αφαιρείτε το κείμενο-πρότυπο αποθηκεύοντας το αρχείο με το επιθυμητό όνομα). Το αρχείο πρέπει να έχει μορφή  Word ή τύπου LibreOffice και όχι σε pdf για λόγους δυνατότητας ελέγχου διαμόρφωσης από τους κριτές. Το μέγεθος των άρθρων πρέπει να κυμαίνεται από 8 έως 10 σελίδες. 

  Τα πρακτικά του Συνεδρίου εκδίδονται σε ηλεκτρονική μορφή και αναρτώνται στο Δικτυακό τόπο κατά ή αμέσως μετά το Συνέδριο. Περιέχουν επίσης σε ξεχωριστές ενότητες και τις εργαστηριακές παρουσιάσεις, τις ομιλίες και  αυτές της στρογγυλής τράπεζας (μορφή 1-2 σελίδων), καθώς και τα abstracts των άρθρων του περιοδικού.

  Τα άρθρα, με ευθύνη των Συγγραφέων, πρέπει να είναι πρωτότυπα δικά τους και να μην έχουν δημοσιευθεί ή κατατεθεί ταυτόχρονα σε άλλα Συνέδρια, πληρώντας τους όρους της «μη Λογοκλοπής».

   

  Β) Άρθρα με στόχευση το περιοδικό

  Υποβολή άρθρων για κρίση

   1/6/2023 - 30/7/2023

  Acceptance

   25/9/2023

  Ακολουθεί το "στάδιο" δημοσίευσης στο περιοδικό

   

  Το άρθρο παρουσιάζεται στο συνέδριο και περιλαμβάνεται στα πρακτικά, μόνον το Abstract, ενώ δίνεται e-βεβαίωση παρουσίασης σε όσους το παρουσιάσουν.

  Η γλώσσα των άρθρων πρέπει να είναι Αγγλική, ενώ η παρουσίασή του στο Συνέδριο συνιστάται σε ελληνική, λόγω της γλώσσας εξέλιξης του Συνεδρίου, χωρίς να είναι απαραίτητο (δηλαδή μπορεί να είναι και η Αγγλική).
  Τα άρθρα ακολουθούν το Πρότυπο του περιοδικού και δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 12 σελίδες.

   

  ** Γενικές οδηγίες άρθρων Συνεδρίου και Περιοδικού (Τρόπος υποβολής-Κόστη) **

  Τρόπος υποβολής: Οι συγγραφείς προσκαλούνται να υποβάλλουν την πρωτότυπη εργασία τους (η οποία δεν πρέπει να έχει υποβληθεί ή δημοσιευτεί σε άλλο συνέδριο ή περιοδικό) σύμφωνα με τις οδηγίες. Οι εργασίες υποβάλλονται μέσω του ιστότοπου υποβολής Easychair  (link    https://easychair.org/conferences/?conf=cie20231    ). Οδηγός χρήσης ( εδώ ).

  * Σε περίπτωση ιδιαίτερης αδυναμίας κάποιου/ας και μόνον τότε, υπάρχει η περιορισμένη δυνατότητα υποβολής μέσω email ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ). Η μεθοδολογία ΔΕΝ αφορά όσα άρθρα στοχεύουν στο επιστημονικό περιοδικό στα οποία ισχύει η μεθοδολογία μόνο .μέσω του συστήματος easychair.

   

  Κόστη άρθρων - βεβαιώσεις παρουσίασης

  Α. Άρθρα Συνεδρίου

  Το κόστος είναι 20€ (ανά άρθρο, ασχέτως συγγραφέων) και περιλαμβάνει τα ηλεκτρονικά πρακτικά και την αποστολή e-βεβαίωσης για τους παρουσιαστές..

  Β. Άρθρα Περιοδικού

  Το κόστος είναι 120€ ανά άρθρο, πλέον ΦΠΑ 24% αν χρειάζεται έκδοση τιμολογίου. Περιλαμβάνει τα e-πρακτικά του περιοδικού, τα e-πρακτικά του Συνεδρίου και τις e-βεβαιώσεις των παρουσιαστών στο Συνέδριο.

   Η οικονομική τακτοποίηση άρθρου γίνεται με κατάθεση σε λογαριασμό της ΕΠΥ που ανακοινώνεται μετά τις κρίσεις των άρθρων (με την εναρκτήρια ημερομηνίας)

   Στοιχεία λογαριασμού ΕΠΥ (ανακοινώνονται κατά τη περίοδο της κατάθεσης).

Παρακολούθηση του Συνεδρίου
Η παρακολούθηση του Συνεδρίου, από απόσταση σε e-δωμάτια, για το 2023, είναι χωρίς κόστος,  με αποστολή e-βεβαίωσης (mail) και πρόσβαση στα πρακτικά που αναρτώνται στο Δικτυακό Τόπο του Συνεδρίου. Δεν υπάρχει προφανώς βεβαίωση σε παρακολούθηση μέσω Live Streaming.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ 2023

 Ιόνιο Πανεπιστήμιο

 

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

 

  ΕΠΥ

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2020. All Rights Reserved.