Υποβολή Άρθρων

 Στο CIE2024, τα άρθρα στοχεύουν σε δύο διακριτές κατηγορίες. Αυτά που στοχεύουν στο Συνέδριο και εκείνα για το Διεθνές περιοδικό. Ξεχωρίζουν και για την επιτροπή, από την ανάλογη διαμόρφωση του κειμένου τους μια και κάθε κατηγορία ακολουθεί διαφορετικό πρότυπο διαμόρφωσης, πράγμα που αποτελεί ευθύνη-επιλογή του συγγραφέα. Κατατίθεντε για κρίση σε πλήρη μορφή, μέσω ανάρτησής τους στο σύστημα EasyChair. Οι εργασίες περνούν από διπλή “τυφλή κρίση” (Double-Blind Reviewing).

Α. Κρίσιμες ημερομηνίες και για τις δύο κατηγορίες

Υποβολή (πλήρους) άρθρου για κρίση

15/6/2024-30/7/2024

Απάντηση κριτών

25/9/2024

Υποβολή τελικού άρθρου για πρακτικά

 5/10/2024

Εγγραφή συγγραφέων (κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό)

10-15/10/2024

Συνέδριο: 8 Πα & 9 Σα (αποκλειστικα Διαδικτυακά), 10 Κυ (με φυσική Παρουσία στο ΠΑ.ΠΕΙ. και παράλληλα Διαδικτυακά)

Β. Δομή άρθρων - όροι

Β1. Άρθρα για (μόνο) το Συνέδριο

Γλώσσα: Η γλώσσα γραφής μπορεί να είναι Ελληνική ή Αγγλική. Η Παρουσίαση προτιμάται να γίνεται σε ελληνική λόγω της γλώσσας εξέλιξης του Συνεδρίου, χωρίς να αποκλείεται και στην Αγγλική.

Δομή: Ακολουθεί το συγκεκριμένο πρότυπο του Συνεδρίου εδώ (σε μορφή επεξεργάσιμη το παρόμοιο εδώ), με μέγεθος από 8 έως 10 σελίδες και με τύπο αρχείου Microsoft Word ή τύπου LibreOffice (όχι σε pdf για λόγους δυνατότητας ελέγχου της διαμόρφωσης από τους κριτές). Συστήνεται να αντιγράφετε το κείμενό σας στο αρχείο-πρότυπο ώστε να υπάρχει η πρέπουσα δόμησή του και με το εργαλείο "πινέλο μορφοποίησης" να κληροδοτήσετε τις ιδιότητες σε σημεία του κειμένου σας, ενώ και τέλος να αφαιρείτε το κείμενο-πρότυπο και να το αποθηκεύσετε με το επιθυμητό όνομα).

Τα πρακτικά του Συνεδρίου εκδίδονται σε ηλεκτρονική μορφή και αναρτώνται στο Δικτυακό τόπο κατά ή αμέσως μετά το Συνέδριο. Περιέχουν σε ξεχωριστές ενότητες και τις εργαστηριακές παρουσιάσεις, τις ομιλίες και  αυτές της στρογγυλής τράπεζας (μορφή 1-2 σελίδων), καθώς και τα abstracts των άρθρων του περιοδικού.

Τα άρθρα, με ευθύνη των Συγγραφέων, πρέπει να είναι πρωτότυπα, δικά τους και να μην έχουν δημοσιευθεί ή κατατεθεί ταυτόχρονα σε άλλα Συνέδρια, πληρώντας τους όρους της «μη Λογοκλοπής».

* Τα εργαστήρια και οι άλλες δράσεις δεν ακολουθούν την αυτο-ανάρτηση όπως τα άρθρα, αλλά γίνονται μετά από ειδική 1-1 συννενόηση επιτροπής και μελών της δράσης (χωρίς κόστος).

Β2. Άρθρα με στόχευση το περιοδικό

Γλώσσα: Αποκλειστικά η Αγγλική. Η Παρουσίαση προτιμάται να γίνεται σε ελληνική λόγω της γλώσσας εξέλιξης του Συνεδρίου, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα και στην Αγγλική γλώσσα.

Δομή: Ακολουθεί το συγκεκριμένο πρότυπο του Περιοδικού - Journal template (pdf / doc). Το τυπικό μέγεθος είναι έως 8 σελίδες και μετά σχετίζεται με αυξημένο κόστος ανά πρόσθετη σελίδα. Ο τύπος αρχείου πρέπει να είναι μορφής Microsoft Word ή τύπου LibreOffice και όχι σε pdf για λόγους δυνατότητας του ελέγχου της διαμόρφωσης από τους κριτές.

Το άρθρο, μετά τη διαδικασία αποδοχής: α) παρουσιάζεται στο συνέδριο και περιλαμβάνεται στα πρακτικά μόνον το Abstract του, ενώ δίνεται e-βεβαίωση παρουσίασης σε όσους το παρουσιάσουν. β) οδεύει μετά τις τελικές διορθώσεις στο περιοδικό και ακολουθεί η έκδοση.

*Εαν ένα άρθρο κριθεί μη κατάλληλο για το Περιοδικό, με την option ότι είναι κατάλληλο για (μόνο) το Συνέδριο τότε, αν ο συγγραφέας το δεχθεί-δηλώσει, μπορεί να το μετατρέψει με το πρότυπο του Συνεδρίου, να ακολουθήσει ένας τελικός έλεγχος και να προστεθεί στα άρθρα του Συνεδρίου.

Τα άρθρα, με ευθύνη των Συγγραφέων, πρέπει να είναι πρωτότυπα δικά τους και να μην έχουν δημοσιευθεί ή κατατεθεί ταυτόχρονα σε άλλα Συνέδρια, πληρώντας τους όρους της «μη Λογοκλοπής».

Γ) Τρόπος υποβολής-Κόστη, και για τις δύο κατηγορίες

Τρόπος υποβολήςΟι συγγραφείς υποβάλλουν την πρωτότυπη εργασία τους (η οποία δεν πρέπει να έχει υποβληθεί ή δημοσιευτεί σε άλλο συνέδριο ή περιοδικό) μέσω του ιστότοπου υποβολής Easychair (οδηγίες-σύνδεση εδώ gr / en ). Μεταξύ άλλων, στο EasyChair, πρέπει να αναρτώνται και διατηρούνται ορθά όλα τα στοιχεία. Έτσι, για παράδειγμα στους Συγγραφείς απαιτείται απόλυτη συνέπεια γραφής ονόματος και σε συμφωνία με τα στοιχεία του άρθρου. Η γλώσσα ανάρτησης πρέπει να είναι αυτή του άρθρου. Για παράδειγμα, αν το άρθρο είναι στα ελληνικά τότε όλα τα στοιχεία στα ελληνικά και με σωστά πεζοκεφαλαία, όπως οι Συγγραφείς, ο τίτλος, το κείμενο κλπ. Αντίστοια αν είναι το άρθρο στα αγγλικά, τότε όλα στα αγγλικά. Στην πρώτη κατάθεση το άρθρο έχει κενή την περιοχή (τόσες κενές γραμμές όσα τα στοιχεία) με τα ταυτοτικά στοιχεία, για λόγους Blind Reviewing. Τα στοιχεία αυτά ζητούνται άλλωστε σε άλλη υπο-περιοχή της φόρμας. Τα πλήρη στοιχέια ενσωματώνονται στην τελική έκδοση του άρθρου, μετά τις κρίσεις.

Δεν είναι δεκτό, να συμμετέχει κάποιος με περισσότερα των τριών άρθρων ή να είναι μονογραφία μαθητή / φοιτητή. Οι συγγραφέις πρέπει να περιορίζονται το πολύ σε 5 (άλλως πρέπει να υπάρξει συννενόηση)

Σε περίπτωση αδυναμίας υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω του email ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

 Κόστη άρθρων - βεβαιώσεις παρουσίασης

Α. Άρθρα Συνεδρίου: Το κόστος είναι 25e (ανά άρθρο, ασχέτως πλήθους συγγραφέων) και περιλαμβάνει τα ηλεκτρονικά πρακτικά και την αποστολή e-βεβαίωσης για τους παρουσιαστές.

Β. Άρθρα Περιοδικού: Το κόστος είναι 150€ ανά άρθρο για έως 8 σελίδες, πλέον ΦΠΑ 24% αν χρειάζεται έκδοση τιμολογίου.  Κάθε πρόσθετη σελίδα επιβαρύνεται με (καθαρό ποσό) 10e.

Περιλαμβάνει τα e-πρακτικά του περιοδικού, τα e-πρακτικά του Συνεδρίου και τις e-βεβαιώσεις των παρουσιαστών στο Συνέδριο. Η οικονομική τακτοποίηση άρθρου γίνεται με κατάθεση σε λογαριασμό της ΕΠΥ που ανακοινώνεται μετά τις κρίσεις των άρθρων.

Βεβαιώσεις: Δίδονται μόνον βεβαιώσεις παρουσίασης, για όσους παρουσιάσουν άρθρο. Για τη συγγραφή δεν εκδίδεται βεβαίωση μια και αυτό αποδεικνύεται από τα πρακτικά με ISBN που περιλαμβάνουν τόσο τις επιτροπές (π.χ. κριτών) όσο και τους συγγραφείς-άρθρα.

 Παρακολούθηση του Συνεδρίου

Η παρακολούθηση του Συνεδρίου: α) Πα 8 & Σα 9 Νοεμβρίου 2024 γίνεται από απόσταση σε e-δωμάτια μέσω zoom και παράλληλα μέσω Live Streaming (Youtube), μέσω συνδέσμων που αναφράφονται στο τότε πρόγραμμα, β) Κυ 10/11 με μικτό τρόπο. Βιωματικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και παράλληλα από απόσταση {ως αναφέρεται στο α) }. Και για το 2024 είναι χωρίς κόστος, και γενικά χωρίς προεγγραφές, με παραλαβή της e-βεβαίωσης και των πρακτικών από το Δικτυακό Τόπο του Συνεδρίου. Δεν υπάρχει προφανώς βεβαίωση για παρακολούθηση μέσω Live Streaming, αλλά μόνο σε e-δωμάτια ή με τη φυσική παρουσία.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ 2024

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

 

 Ιόνιο Πανεπιστήμιο

 

  ΕΠΥ

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2020. All Rights Reserved.